Groepslessen

Groepslessen

De groepslessen van de Hatha en Yin-lessen duren 75 minuten. De Hathales is opgebouwd uit staande, zittende en liggende houdingen. De houdingen voeren we eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat er een meditatieve aandacht, waardoor je je bewust wordt van wat er bijvoorbeeld in je lichaam speelt.

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoeken we naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kun je zelf aanpassen aan jouw mogelijkheden.

De Yin lessen bestaan uit zittende en liggende oefeningen waarin je tussen de 3 en 5 minuten blijft. Yin yoga werkt daardoor dieper in de weefsels door en je zult merken dat een heel diep ontspannen gevoel geeft. De les heeft een sterk meditatief karakter en leert je jezelf observeren en de adem de ruimte te geven.

Elke les eindigt met een eindontspanning of meditatie. Na deze ontspanningsoefening is er ruimte voor een kopje thee om rustig uit de ontspanning te komen.